RODO

RODO

 Ochrona danych osobowych w RKKS RAWIA w Rawiczu 

Szanowni Państwo!

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy UE PL) informujemy, że:

Administratorem Państwa danych osobowych jest Robert Jamroży, prezes Zarządu RKKS RAWIA w Rawiczu.
Można się z nim kontaktować pod numerem telefonu +48 606929163 lub poprzez pocztę elektroniczną pisząc na adresklubowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zbieramy dane osobowe: członków naszego Klubu, ich przedstawicieli ustawowych (w przypadku, gdy członkiem jest osoba, która nie ukończyła 16 lat), pracowników, kontrahentów, zleceniobiorców i wolontariuszy.

Przetwarzamy gromadzone przez nas dane osobowe, wyłącznie w celu wykonywania naszej działalności statutowej. W związku z tym gwarantujemy spełnienie wszystkich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia swoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych.

Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat. Nie będą przekazywane do państwa trzeciego w rozumieniu określonym w przepisach RODO.

W związku z przetwarzaniem przez nasz Klub danych osobowych, macie Państwo prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Administrator danych osobowych

Tadeusz Pawłowski

© 2016-2017

Szukaj

Odwiedza nas 39 gości oraz 0 użytkowników.

Odsłon artykułów:
147513